Birgitta Johansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Työrauha

Hallitus myönsi, että ovat sekoittaneet työmarkkinat päätöksillään

Juuri katsoin hallituksen tiedotustilaisuutta. Myöntävät että ovat syyllisiä tämän hetken sekavaan tilanteeseen ja uudistukset menevät seuraavan eduskunnan päätettäviksi.

Voihan vatulointi. 

Nyt he peräänkuulluttavat jälleen kolmikantaa, jotta työmarkkinat rauhoittuisivat.

 

Sipilän kova peli kostautui ja hallituksen arvovalta koki kolauksen.

Siniset työrauhan ja oppimisrauhan puolesta / hullut avotilat

 

KOULUOPPIMISEN EDELLYTYKSET KUNTOON

1) Ei avotiloja.

2) Mahdollisuus lukea paperisista kirjoista, jos haluaa (HS 14.7.17, 4.2.16). HS 14.2.2019 https://www.hs.fi/elama/art-2000005999045.html

3) Kännykät eivät saa häiritä oppitunteja.

4) Opettajilla pitää olla oikeus kurinpitoon.

Sote - arvioinnin aika on nyt

Sotesta on käynnistynyt suurempi myrsky kuin osasin odottaa, mutta onneksi asia-argumenttien arviointiin on vielä runsaasti aikaa.

Hämmentävän paljon aikaa on käytetty keskustelemaan siitä, miksi valitsin tämän ajankohdan tai “miksen ole puhunut asiasta kolmeen vuoteen”.

Jokainen ajankohta ennen kuin laki on hyväksytty on tarkastelijasta riippuen hyvä tai huono. Joka tapauksessa silloin on ainoa ajankohta vaikuttaa lakiin.

Kouluissa on voitava hengittää vapaasti

Viime kuntavaalien tuoksinassa molemmat Vantaan vanhat jätit, niin Kokoomus kuin Sdp:kin, asettautuivat vastustamaan tuolloin kaavailtua koulunkäyntiavustajien määrän rajua leikkaamista. Nämä vaalilupaukset pidettiin ja koulunkäynntiavustajat saivat jäädä. Ihan yhtä ruusuisesti ei kuluva valtuustokausi vantaalaisten lapsiperheiden osalta jatkunut. Kotihoidontuen kuntalisästä leikattiin lyhentämällä sen maksuaikaa puolella vuodella ja varhaiskasvatukseen kohdistuneen säästöpaineen alla rajattiin subjektiivista päivähoito-oikeutta.

Rauhottukkaa politiikot

Kuule, siis miksi tuntteillaan koko ajan pienten muuttujien mukhaan ylös ja alas, millon kauhistelhaan, milon ilakoihaan ilman mithän suhteellisuuentajua, niin tai tottuutta, ilman kokonaisnäkemystä pitemmällä aikavälillä!

Millon jankattaan, kuinka Oulusta tai Salosta meni 2000 it-työpaikkaa, nyt 1000 uutta Uutheenkaupunkkiin, sehän on normaalia elämää, eikö ookki?

Tämä lapsellinen rimpuilu on lyhytnäköstä ja lapsellista ja sekottaa kansalaistenki päät?

Rahastahan eijjole puutetta ja Suomi ei ole velkaantunu sen enämpääkö muukhaan länsimaiset maat?

Rikesakot kouluun

14.10. Iltalehti    Raivokohtaus luokassa - nyt puhuvat luokanopettajat: "Onko aikuisen auktoriteetti katoamassa kokonaan?"

Iltalehti kysyi opettajilta, miten he suhtautuvat lahtelaiskoulussa sattuneeseen tapaukseen, jossa malttinsa menettänyt opettaja päätyi nettivideoon.

- Nykynuoret voivat entistä huonommin, Iltalehden haastattelemat opettajat arvioivat.

- Moni hämmästeli, mikseivät nuoret enää kunnioita aikuisia.

Posti on vain yksi esimerkki

Alkanut Postilakko on viimeisin esimerkki siitä, mihin perinteinen päätöksentekomalli on johtanut suomalaisessa yhteiskunnassa. Ylhäällä tapahtuva valmistelu on jättänyt neuvottelukumppanien välille jatkuvaa epäluottamusta.

Meillä on syvään juurtunut ajatus, että keskeneräisistä asioista ei puhuta. Tullaan ulos vasta sitten, kun jotakin on päätetty. Kun päätös tulee ulos, sen toteuttamisella on jo kiire ja siitä ei saisi enää pulista turhia.

Sekameteliä

29.9. Iltalehti    Koululuokkien melu haitallista lapsille

Maailman terveysjärjestö WHO:n asettama suositus koululuokkien ja päiväkotien taustamelun tasolle on 35 desibeliä. Suomalaisissa tutkimuksissa päiväkodeissa on mitattu 65-70 desibelin keskimääräisiä melutasoja. Ajoittaiset melupiikit voivat olla vieläkin voimakkaampia.

Ylen Aamu-TV:ssä - koulurauhasta

Olin tänään Ylen Aamu-TV:ssä keskustelemassa tammikuun alusta voimaan tulleista uusista koulun kurinpitokeinoista. Katso ohjelmaa linkistä:

Tuovatko uudet säännöt rauhan kouluihin?

Vanhat koulun kurinpitokeinot päivitettiin. Nyt lakiin on kirjattu mm. kasvatuskeskustelut, joita on epävirallisesti käytetty jo pitkään mm. omassa koulussani.

Mukana asiantuntijana oli OAJ:n lakimies Nina Lahtinen. Minä yritin tuoda esiin koulun arkinäkökulmaa asiasta. Toimittajana oli Sari Huovinen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä