Birgitta Johansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Varoitus

Ratkaisu saatu eduskunnanoikeusasiamiehen toimistolta

Kesäkuussa 2017 uutena kaupunginvaltuutettuna minut valittiin suoraan kaupunginhallituksen puheenjohtajiksi. Valtuusto käsitteli uudelleen vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksymistä ja vastuuvapauden myöntämistä. Tarkastuslautakunnan enemmistön ehdotuksena valtuustolle ole, että vastuuvapaus voidaan myöntää vasta kun neljälle johtavalle viranhaltijalle annetaan kirjallinen varoitus. Valtuuston enemmistö hyväksyi tämän ja asia siirtyi kaupunginhallitukselle täytäntöönpanoon. Jouduin kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimimaan asian esittelijänä ja valmistelijana.

Mikä on poliittisesti korrekti nimitys humalaisille häiriköille?

Sain Usarin blogaushistoriani ensimmäisen varoituksen, koska nimitin  poliiseja ja Oikeus Elää-mielenosoittajia hulluna humalassa ahdistelleita Suomi Ensin-liikkeen aktiiveja valkoiseksi roskasakiksi.

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mikä on poliittisesti korrekti ilmaus henkilöille, jotka päättävät vetää päänsä täyteen rähinäviinaa ja ahdistella muita ihmisiä, kiitos.

 

https://

Varoitus napsahti - jatkossa pitää olla tarkempi?

Ai, ai, minua. Kirjoitin tänä aamuna 04:44 artikkelin jossa arvostelin oikeuslaitosta. Lähinnä halusin herättää keskustelua siitä ovatko rangaistukset oikeassa suhteessa tekoihin. Sekä myös siitä mitä mitäänsanomattomissa lehtiuutisissä välillä lukee. Mielestäni molemmat aiheet sivusivat sopivasti viime aikoina käytyjä keskusteluja, ja viime aikojen tapahtumia.

* * *

US:n taholta ilmoitettiin:

Vesa-Matti Saarakkala sai varoituksen eduskuntaryhmältään

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vahvistaa kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan saaneen varoituksen omalta eduskuntaryhmältään. Saarakkala sai varoituksen, koska hän asettui tukemaan puolueen kolmannen puheenjohtajan, Sebastian Tynkkysen, vaatimusta yhteiskokouksen järjestämistä pohtimaan puolueen jatkoa nykyisessä hallituksessa. Saarakkala oli ainoa kansanedustaja, joka Tynkkysen aloitetta tuki.

Mihin unohtui "Missä EU, siellä ongelma" ?

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä EU:n taloussääntöjä on nyt noudatettava, eikä EU-komissiolta tulevassa varoituksessa ole sikäli mitään yllättävää.

Ennen eduskuntavaaleja ja varsinkin oppositiossa Timo Soini moittii muita puolueita europolitiikasta, mutta nyt Soini puhuu jo kuin Rehn.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä