Birgitta Johansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoima korruptio

"Susi lammasten vaatteissa" ottaa päivän politiikassa ensin omat edut.

Ilmastonmuutos, tuulivoima, oma etu, korruptio, manipulaatio jne.. - Kaikki keinot politiikassa ovat käytössä bisneksen hyväksyttävyyden edistämisessä. Yhteiskunnan edun mukainen politiikka on taakse jäänyttä elämää, nykyään kaikki on hurskastelua, hyvillä lupauksilla tehdään oman edun mukaista bisnestä. Saavutettu vaalikausi on aikaa hoitaa oma henkilökohtainen talous kuntoon, niin se hoidetaan ja kaikki muu jää sivuosaan. Hyviä esimerkkejä on saatu lain laatijoiden toimesta rasittamaan veronmaksajan, ja kuluttajan osaa esim. paskalaki, valtion sähkölinjat sijoittajalle, jne.

Hiljainen tappaja on rantautunut Suomeen

Tuulivoimarakentamista poliitikot perustelivat alunperin ilmaston lämpenemisen hillitsemisessä CO2 päästöjen vähentäjänä, tämän takia olisi pakko rakentaa tuulivoimaloita länsirannikolle Suomessa, kun ei rikas, rakas Uudenmaan seutu ota yhtään voimalaa riesakseen, vaikka Helsingissä tuulisähkön ostajat ovat.

Kuitenkin tutkijoiden käsitys asiasta on ihan toinen, esim. Lauri Heimonen ja monet muut vaativat tieteellisten tutkimusten nojalla hallitukselta ottamaan tosiasioihin perustuvan kannan asiaan.

Tuulivoimarakentamisen sujuvoittaminen loppuu luonnollisesti eduskunnassa

Tuulivoima-alueille ei ole valtion toimesta annettu/vaadittu ainoatakaan ympäristölupaa Suomessa? - Tämä herätti kysymyksiä, ja aiheutti hämmennystä ympäristöstään välittävissä ihmisissä, kun alkoi rynnäkkö korotetun syöttötariffin/takuuhinnan saamiseksi. Tuli nopeasti 2500 euron pääomalla perustettuja firmoja rakennuslupia hakemaan tuulivoimaloita varten länsirannikolla. Keinoja ei kaihdettu, lupaukset olivat suuria, tuulivoimaloiden kerrottiin maisemoituvan metsän peittoon, ym.

Tyhmyys ylitti rajat Sipilän hallituksessa

Ensin tehtiin suuri virhe jota nyt korjataan vielä suuremmalla virheellä, virheestä pitäisi oppia, sitä tämä hallitus ei ole suostunut tekemään. Tuulivoimatoimija ilmoitti ettei tarvitse tukea enää, mutta hallitus vääntää uutta tukiohjelmaa väkisin, Länsi-Suomen maaseutua terrorisoiville tuulivoima sijoittajille raha kelpaa. Tuulivoimalobbarit ottivat voiton asiantuntijoista 6-0.

 

"Ennenkuulumaton, markkinaehtoinen tuulivoimapuisto aukesi Suomessa – Samaan aikaan eduskunnassa: Uusi tukimalli"

Valtakunnalliset Ympäristöterveyspäivät!

Tuulivoiman terveysvaikutuksia halutaan tutkia mutta samalla pystytetään koko ajan lisää maailman suurimpia avomerelle tarkoitettuja teollisuusluokan tuulivoimaloita rannikolle asutuksen ympärille.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7YV72QScbmk

 

Kai Ylikoski

Julkaistu 5.10.2017

Tuulivoiman terveysvaikutukset tilaisuus 5.10.2017 Helsinki (tallennettu Sosiaali- ja terveysministeriön suora striimauksesta)

 

Tutkittua tuhlausta

Lappeenrannan tekninen yliopisto on YLE:n tietojen mukaan todistanut, että tuulivoima on kaikkein edullisin energiamuoto. Nyt voidaan siis tieteellisin perustein väittää, että tuulivoiman tukeminen on tarpeetonta ja vääristää kilpailua, koska samaa tukea ei myönnetä kalliimmille energiamuodoille.

Tuulivoimatöppäyksestä saa valittaa

Valitukset kuitenkin hylätään viimeistään KHO:ssa. Laki syöttötariffista tuulivoimalle antaa koskemattomuuden suojan valtion tuen varassa toimivalle rahasammolle. "Väärin saatu, ei ole saatua". Tämän perusasian herrat vaan unohtavat, ja se tulee Suomelle kalliiksi.

Syöttötariffin synnyttäminen vei poliitikoilta ArvoPohjat mutiin, saman perheen Arvo Valinta petti, ja kepulikonsteilla saatiin aikaan rahasampo, "viisas tariffi", rahaa tuulen tupiin, siitä syntyi uusi runo Kalevalaiseen tapaan:

Lobbaus ilman rajoja tekee tuhoja Suomessa

Porin MTV:n SuomiAreena keskusteluista paljastui erikoisen hyvin kuinka lobbaus on kehittynyt jo niin hyvin, että kaavoitustoimen kaapannutta yksityistä firmaa mainostaa keskusteluissa kaupungin virkamies "pelon hälventämiseksi".

FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy on jo saanut monopoliaseman Suomen tuulivoima kaavoituksessa, laatii mm. meluselvityksiä osayleiskaavaa varten jne. ja kaikki muutkit asiaan liittyvät selvitykset.

 

Kuulokynnyksen alittavan äänen häiritsevyydestä

On jo valtavasti todisteita eläimiltä saatu, etteivät ne viihdy tuulivoimaloiden vaikutusalueella. Ja on todisteita, että eläinten kortisolitasot ovat koholla joutuessaan olemaan tuulivoimaloiden lähellä. Ihmiset pakotetaan olemaan koekaniineina, vaikka samaan aikaan huomataan, että vapaana olevat eläimet kaikkoavat tuulivoimaloiden näköpiiristä.

 

Pelottelu ilmastolla on nyt päättynyt

Ilmastotieteen kompleksisuus antaa yleiselle väärinkäsitykselle sijaa kunhan uskomukset ja harhaopit tuodaan vakuuttavasti esille? Syitä ilmastonmuutokseen pitää kuitenkin osata tarkastella monimutkaisena ympäristöongelmana ja vaatii keneltä tahansa paljon perehtymistä, jotta voisi edes erottaa säätilan ja ilmaston, helposti annetaan lyhyen aikavälin paikallisten sääilmiöiden vaikuttaa uskomuksiin ilmastonmuutoksesta tai jopa lainsäädäntöä koskien, kts. linkki!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä