Birgitta Johansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen asiantuntijaryhmä

Ilmasto muuttuu - voi kauhiaa...

Ei ole mitään yleisesti hyväksyttyä keinoa torjua ilmastonmuutosta, siispä siihen pitää sopeutua. Sopeutustoimet saattavat kuitenkin hyvin nopeasti tuoda tulosta, jota kuitenkaan tuulivoimaloilla ei voida saavuttaa. Suuren mittakaavan metsänistutuksilla voidaan sen sijaan lisätä sademääriä ja torjua ilmastonmuutosta. Kts. linkit!

Suomessa tuulivoimaloista ei haittaa lähiasukkaille

Tuulivoimaloita varmaankin rakennetaan vastaisuudessakin, on sitten kuka tahansa elinkeinoministerinä. Jotkut maat voivat, kuten Englanti nyt, laittaa stopin tuulivoimarakentamiselle terveyssyihin vedoten. https://www.heatonharris.com/news/wind-farm-campaigning http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/10/30/wind-farms-pollute/?utm_me... [Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan.

Tuulivoimamelun voimakkuus on yllättänyt

Viimeaikainen voimakas infraäänen ja matalataajuisen melun lisääntyminen teollisuusluokan tuulivoimaloista on tullut yllätyksenä kun on mitattu asianmukaisilla mittareilla. Nyt on sitten sellainen vaihe meneillään, ettei oikein tiedetä mitä pitäisi tehdä.

Minne menet, suomalainen korkeakoulu?

Kansainvälinen asiantuntijaryhmä kävi antamassa lausunnon maamme korkeakoulujärjestelmästä. Toivottiin lisää joustoa Suomen jäykkiin korkeakouluihin. Vänrikki Stoolia lainaten voisin kyllä itsekin lausua jotain yliopistomaailmastamme:  "Jotakin ehkä tietäisin,: olinhan siellä minäkin."

Ylen uutisoinissa eräs lause jäi mietityttämään: "Sekä opetus- että oppimismetodit laahaavat asiantuntijoiden mukaan kehityksen perässä."

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä